Bastoners, foc i esport, a la Petita d'Altafulla

La Pujada a l'Ermita - Memorial Baltasar Rabassa d'Altafulla va arribar a les 25 edicions aquest cap de setmana en el marc de la Festa Major Petita d'Altafulla.

La prova organitzada per l'Ajuntament i el Club d'Atletes va recórrer els carrers del municipi des del front marítim fins a arribar al temple, on els participants van poder gaudir d'un refrigeri.

Hores més tard, es duia a terme la 12a Trobada de Colles Meridionals de Bastoners. Enguany va aplegar set colles del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre que van desfilar en cercavila des de la plaça del Pou acompanyats de Gegants i Nans d'Altafulla.

Correfoc Altafulla 2023

El moment més solemne de la Festa Major Petita va arribar dilluns amb la tradicional missa votiva del Quadre de Sant Antoni, cantada per la Coral Nou Rebrots.

Tot seguit, els Castellers d'Altafulla va actuar davant mateix de l'ermita i van aixecar set castells i pilars entre els quals va destacar el 3d7, que no portaven en aquesta Diada des del 2016.

El cap de setmana festiu va acabar amb el correfoc dels Diables d'Altafulla. La colla va seguir el tradicional recorregut de cercavila arrancant des de la plaça del Pou i omplint la Vila Closa de foc.

Els últims actes de la Festa Major Petita arribaran aquest cap de setmana, amb protagonisme pel Club Esportiu Altafulla, que celebra el seu centenari amb un concert dels Portobello.

D'altra banda, també se celebrarà la diada castellera amb la Joves i els Xiquets de Reus com a colles convidades.