Malestar a Altafulla per la construcció d'uns pisos a la plaça Nova

L'edifici d'11 habitatges que es construirà en un solar de la plaça Nova d'Altafulla amenaça la convivència. Part del veïnat denuncia que el projecte constructiu preveu aixecar l'immoble a escassos tres metres d'algunes de les cases existents.

El focus del problema és un tram rectangular del solar que s'endinsa entre els habitatges. Una sentència del TSJC obliga l'Ajuntament a acceptar el projecte tal com el plantejava el promotor i l'últim ple municipal va haver d'acatar el dictamen per imperatiu legal.

Els veïns i veïnes voldrien que no s'edifiqués en aquest tram i es reservés com a espai enjardinat, reduint l'impacte a les llars més afectades. Ja no es poden presentar esmenes, però el veïnat espera que el procés de participació ciutadana serveixi per consensuar un replantejament del projecte amb el promotor i el propietari.

altafulla plaça nova

Els altafullencs afectats critiquen la falta de transparència per part dels impulsors del projecte. En aquest sentit, esperen que la medicació de l'Ajuntament ajudi a generar un espai de debat en positiu amb els promotors i que la proposta d'edificar només a la part que limita amb el carrer acabi generant consens.

D'altra banda, els veïns i veïnes mobilitzats estan en converses amb un arquitecte expert en patrimoni que ja hauria assenyalat que alguns elements del projecte entrarien en contradicció amb la normativa del nucli antic. Alguns exemples tenen a veure amb la llargada dels balcons o la utilització d'arcades.