La reforma de la piscina d'Altafulla ja té pressupost

Pas decisiu perquè Altafulla tingui piscina l’estiu que ve. El ple de juliol va donar llum verda per unanimitat a un modificatiu de crèdit de 560.000 euros per finançar les obres necessàries per a la seva reobertura a partir d’un crèdit a llarg termini.

L’equip de govern treballa amb un calendari molt ajustat i preveu iniciar la reforma al gener. La proposta no va estar exempta de debat, ja que Alternativa Altafulla va criticar que el punt s’aprovés per urgència sense passar per la comissió d’Hisenda.

El modificatiu també inclou 50.000 euros per reformar el carrer de Dalt, fet que evitarà que es perdi una subvenció del Pla d’Acció Municipal de la Diputació de 400.000 euros.

Ple alatafulla juliol 2023

El principal punt de fricció del ple va ser causat per un segon modificatiu de prop de 170.000 euros aprovat amb l’abstenció d’Alternativa. L’objectiu de la mesura era finançar a algunes partides que estaven en negatiu o sota mínims a partir del romanent, reassignacions de fons i un crèdit extraordinari de 30.000 euros.

És el cas de les de Cultura i Festes, que s’han dotat amb 60.000 euros. L’equip de govern va criticar durament Alternativa per la situació dels comptes que s’han trobat i per haver utilitzat més de dos milions d'euros del romanent durant el seu mandat.

El ple altafullenc també va aprovar per unanimitat una modificació provisional del POUM de l’àmbit de la Cabana, on es volen construir diversos habitatges i la futura residència de gent gran. La mesura estipula que les construccions que s’hi faran hauran de ser de planta baixa més un pis a la banda més propera a Tarragona, i de planta baixa més dos a la part que toca amb el Xalet de la Creu.