×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 367

Altafulla serà la capital nacional de la garrofa

Reunió de treball entre l'Ajuntament d'Altafulla i l'organització Empreses Innovadores de la Garrofa. L'entitat, que aglutina una vintena de companyies dedicades a la producció i distribució d'aquest fruit, vol portar al municipi l'onzena edició de la Jornada Nacional del sector. Se celebrarà l'11 d'abril i podria atraure, segons les dades de participació de les darreres edicions, més de dues-centes persones arribades des de comunitats com Catalunya, Andalusia o València.

JOAN TOUS, coordinador tècnic d'Empreses Innovadores de la Garrofa

Una trobada que inclourà jornades tècniques, visites a plantacions de garrofers, demostracions culinàries i reunions amb industrials. Un programa d'actes que es concentrarà al cent per cent en instal·lacions altafullenques que s'hauran de definir durant els pròxims mesos.

Per arrodonir l'experiència dels participants en la jornada i consolidar Altafulla com la capital de la garrofa, el consistori afirma que vol quadrar calendari i celebrar la novena edició de les seves jornades gastronòmiques durant aquelles dates.

Un fruit, la garrofa, que està recuperant protagonisme a dins de moltes cuines gràcies a les seves propietats antioxidants, la seva riquesa en fibra i pel seu sucre, que és apte per a diabètics.