×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 367

Una ampolla de vidre triga 4.000 anys a desintegrar-se i desaparèixer al mar

Sembla un joc, però no ho és. La Rita i el Jofre aprenen avui una lliçó molt important i és que cal evitar que les deixalles acabin fent cap al medi natural. I això és perquè cada tipus de residu necessita un període de temps per desintegrar-se totalment i desaparèixer, en aquest cas, del fons marí.

És una activitat que impulsa la cooperativa L'Aresta en el marc de la campanya "A les platges, zero plàstics". Tota una tarda d'activitats que serveixen per sensibilitzar la població sobre l'impacte que tenen residus com una llauna o un cartró de llet en l'ecosistema marí.

Una qüestió que preocupa, especialment aquí, perquè el Mediterrani és un dels mars més contaminats per plàstics i microplàstics del món. És per això que sessions de conscienciació com aquesta tenen més sentit que mai en poblacions costaneres com Altafulla.

Durant la jornada, els banyistes i participants també han pogut descobrir, amb els seus propis ulls, tots aquells microresidus que s'amaguen entre els grans de sorra de les nostres platges. La campanya, però, no s'acaba aquí i visitarà altres indrets aquest estiu. Per exemple, dimecres vinent se celebrarà una jornada de voluntariat ambiental per netejar el Riu Gaià de deixalles i espècies invasores.