EINA i Junts blinden el pacte amb compromisos davant de notari

Més enllà del repartiment d’àrees de gestió, el pacte de govern entre l’EINA i Junts per Altafulla també blinda acords programàtics en carpetes estratègiques on els punts de vista de les formacions que formen diferien. És el cas per exemple de la resposta a la problemàtica de les inundacions al Barri Marítim. El nou govern entomarà la petició del pla integral proposat per la plataforma d’afectats i donarà continuïtat, entre altres, al projecte de la bassa de laminació. També hi ha acord sobre com assegurar el futur de la platja, on les dues parts creuen que les posicions són compatibles i que es pot seguir fer aportacions anuals de sorra mentre s’estudia quin és el millor projecte per protegir-la. Per blindar el compromís les dues formacions han segellat l’acord davant de notari.

QUI FARÀ QUÈ

Pel repartiment de tasques s’ha tingut en compte les atribucions que els regidors amb experiència ja havien assumit amb anterioritat. D’aquesta forma Eva Martínez, de Junts manté les diferents competències en matèria social mentre el seu company de partit assumirà turisme i comerç i una oficina d’atenció a les persones de nova creació. L’EINA tindrà les competències d’hisenda, seguretat, urbanisme, medi ambient, polítiques de gènere, esports, festes i habitatge.

Fins al mes de gener de 2026 Jordi Molinera i Alba Muntadas dirigiran el govern en règim de coalcaldia. L’últim any i mig aquesta passarà a mans d’Eva Martínez, de Junts. La primera tinença d’alcaldia també se’l repartiran les dues formacions depenent de qui ocupi l’alcaldia.