L'EINA i Junts pacten a Altafulla repartint-se l'alcaldia

Fumata blanca a Altafulla amb el pacte de govern assolit per l'EINA i Junts, que seran socis durant el pròxim mandat amb set regidors que els donen la majoria absoluta. D'aquesta manera, Jordi Molinera i Alba Muntadas recuperen la coalcaldia perduda amb la moció de censura de fa poc més d'un any.

El tàndem republicà, però cedirà la batllia a la líder dels juntàires altafullencs, Eva Martínez, des del gener del 2026 fins que acabi el mandat a mitjan 2027.

Martínez defensa la coherència de l'acord tot i formar part de l'equip de govern sortint d'Alternativa Altafulla per la coincidència amb l'EINA en punts com la priorització del benestar dels vilatans. Els nous socis també posen èmfasi en l'eix nacional compartit.

Pacte govern altafulla 1

COM HAN SIGUT LES NEGOCIACIONS

Els dos regidors obtinguts per Junts donaven la clau de la governabilitat als d'Eva Martínez, ja que l'EINA es va quedar amb els cinc que ja tenia i Alternativa en va sumar un empatant amb els republicans.

La primera proposta de Junts va ser la de formar un govern de concentració amb l'EINA i Alternativa, acabant amb la polaritat política a la vila. Una possibilitat que va quedar descartada ben aviat.

Posteriorment, Junts ha plantejat les mateixes condicions a totes dues forces majoritàries, però Alternativa va tancar la porta a donar l'alcaldia a Martínez, fet que va acabar de decantar la balança.

Una de les incògnites que genera l'acord de govern és l'abordatge que farà el nou executiu pel que fa a la preservació de la platja. Un tema que va motivar la moció de censura contra l'EINA amb el suport de Junts.

Pel que fa a la distribució de les regidories, esperen poder tenir enllestit el cartipàs municipal de cara a la setmana que ve.