Altafulla vota després d'un mandat amb moció de censura

 

 

Puntualment, quan el rellotge fregava les vuit del matí, arribaven els altafullencs i altafullenques convocats a formar part de les set meses electorals dels tres col·legis del municipi. Menys puntual començava el procés de votació, que ha arrencat passades les nou amb les taules oficialment ja constituïdes. Un retard que ha provocat cues entre l'electorat més matiner.

Qui no ha hagut de fer cua per dipositar la seva papereta en una de les urnes de les antigues escoles Teresa Manero ha estat l'equip de Jordi Molinera. Acompanyat de la seva coalcaldable i número dos de la llista republicana, Alba Muntadas, els d'Esquerra confien que els d'avui siguin uns resultats amb tendència continuista respecte al 2019 i esperen poder revalidar la victòria d'ara fa quatre anys.

En canvi, la fins ara alcaldessa d'Altafulla i alcaldable d'Alternativa ha acudit a votar a la llar d'infants Hort de Pau. Malgrat confessar-se nerviosa, Montse Castellarnau afirma tenir "bones vibracions" pel que fa als resultats d'enguany.

La primera alcaldable que ha votat aquest 28M ha estat Eva Martínez, titular de Junts per Altafulla. Martínez ha exercit el seu dret a l'escola La Portalada, des d'on ha previst "alguna sorpresa" després d'una campanya que ha qualificat d'"excel·lent".

Optimisme i satisfacció també entre la candidatura del PSC. La seva número 1, Inma Morales confia en repetir experiència i que els socialistes continuïn tenint representació al saló de plens d'Altafulla. L'alcaldable intueix canvis notables respecte als resultats del maig del 2019.

Ara Altafulla va ser la força amb representació al consistori menys votada en els darrers comicis. És per això que la cap de llista, Natàlia Sanz, ha fet una crida a la mobilització ciutadana per aconseguir de nou, almenys, un regidor. Una qüestió, diu, de confiança per part dels seus veïns.

En total, 4.185 altafullenques i altafullencs podran exercir el seu dret a vot en aquestes eleccions. Fa quatre anys la participació al municipi va superar el 72% i després d'un mandat convuls i amb canvis, aquesta xifra podria ser també igual d'alta.