Pas endavant per la bassa que evitarà inundacions a Altafulla

El ple d'Altafulla va donar llum verda a l'aprovació inicial del projecte de la bassa de laminació que ha de retenir les aigües pluvials per evitar inundacions al barri Marítim.

Es tracta d'una de les dues basses projectades, la que se situarà al nord de la rotonda del Pontet. Tindrà una capacitat de 135.000 metres cúbics, tres vegades més que la segona, la de la part sud, que també haurà de passar pel ple.

La bassa està pressupostada amb més de dos milions d'euros. Una xifra que podria veure's reduïda per la competència entre les empreses que optin a la futura licitació.

L'oposició assenyala que la part de gestió de residus es podria haver plantejat de forma més eficient per abaratir el cost. També subratllen la necessitat de captar subvencions, però l'equip de govern assegura que l'ACA esta compromesa a cofinançar-lo.

bUS

CONVENI PEL TRENET TURÍSTIC

El ple altafullenc també va servir per conèixer el conveni que s'està ultimant perquè l'associació d'empresaris turístics ATECA assumeixi la major part del cost del trenet turístic durant els tres anys vinents.

Amb aquesta col·laboració publicoprivada es vol posar remei als problemes que s'havia trobat el consistori amb aquest servei, que van obligar a substituir el trenet per un bus l'any passat. La voluntat és que l'acord també serveixi per reduir el cost dels bitllets.