Els veïns del Barri Marítim d'Altafulla es mobilitzen contra les inundacions

Els veïns del Barri Marítim d’Altafulla es mobilitzen per reclamar accions contra les repetides inundacions de la zona quan hi ha temporal. Han creat una plataforma d’afectats que aplega ja més de 150 signatures i que reclama a l’administració un pla integral d’actuacions i mesures immediates en matèria de manteniment i neteja del clavegueram.

Els mateixos veïns mostren imatges captades durant l’últim episodi de pluges torrencials a Altafulla, al setembre de l’any passat. Mostren les conseqüències de la darrera inundació que va negar els carrers del barri marítim. Els veïns denuncien que és una imatge que es repeteix cada vegada que hi ha temporal i reclamen respostes a l’administració. Per això, s’han constituït en una plataforma d’afectats que ha recollit ja més de 150 signatures i que insta les autoritats a invertir en infraestructures per revertir la situació i, sobretot, manteniment i neteja de la xarxa de clavegueram i dels canals d’evacuació de les aigües pluvials del barri.

Els veïns situen un dels principals punts conflictius sota un dels punts que dona accés a la via Augusta a l’alçada dels càmpings, on s’acostuma a acumular l’aigua d’una rasa d’evacuació que no dona l’abast. Aprofitant la convocatòria d’eleccions, la plataforma d’afectats convida els partits ha incloure un pla integral d’actuació per revertir la situació al barri als seus programes.

De fet, el ple de l’Ajuntament ja va aprovar, en l’última sessió, una moció impulsada des de la plataforma en què el consistori pren el compromís d’activar mesures de manteniment i realitzar un pla integral al barri per revisar i millorar les infraestructures.