Projecten millores per protegir el parc de Voramar

Una escullera de pedra protegirà el parc de Voramar. El ple de l’Ajuntament va aprovar de forma unànime un projecte de millora i adaptació d’aquest espai del litoral per reforçar-lo contra les problemàtiques derivades del canvi climàtic. El projecte, pressupostat en 70.000 euros, va rebre l’aval de tots els grups, incloent l’EINA, que hi veu paral·lelismes amb la proposta que volien implementar quan governaven pel fet que la intervenció també contempla la protecció de la zona dunar.

Més enllà d’aquest projecte, el ple també va servir perquè el govern mostrés la seva disposició a intervenir activament al Barri Marítim per implementar mesures que ataquin la problemàtica de les afectacions per inundacions a la zona. Ho van fer a través d’una moció impulsada per una plataforma veïnal que suma ja més d’un centenar de signatures. La proposta va prosperar tot i que els regidors de l’EINA, que van abstenir-se, van advertir que les demandes, que gairebé suposen un pla integral d’intervenció sobre infraestructures del barri, i els temps d’execució que es reclamen són inviables. Tot i això, veuen necessari activar iniciatives per invertir-hi.

INJECCIÓ ECONÒMICA A TRAVÉS DEL ROMANENT

El ple d’aquest mes de març també va servir perquè l’equip de govern incorporés el romanent de l’exercici anterior a diferents partides del pressupost prorrogat amb que opera. Els complements per a subvencions, despesa corrent i serveis, entre altres, han eixugat gairebé l’excedent. Dels 2,5 milions de romanent positiu de què disposava el consistori altafullenc, en queden ara 240.000 euros.