Altafulla recupera el projecte de dues basses per acabar amb les inundacions a Baix a Mar

Nou intent a Altafulla per posar fi d'una vegada per totes a les recurrents inundacions a Baix a Mar. Aquest cap de setmana s'ha fet una exposició pública a la ciutadania del nou projecte per acabar amb una problemàtica històrica. De la mà de Roger Ruiz, doctor en enginyeria i geologia, el consistori altafullenc proposa ara la construcció de dues basses de laminació a la rotonda del Pontet, al límit del terme municipal i a tocar del Karting Altafulla.

Aquestes infraestructures permetrien emmagatzemar i drenar millor la pluja caiguda en forts temporals. L'aigua arribada de l'interior arribaria primer a la bassa gran, al nord de la rotonda, per passar després a la petita, al sud. Tot plegat aniria després cap a la rasa que condueix al mar.

Altafulla torna a tenir projecte, però no serà fàcil fer-lo realitat. S'estima que el cost vorejaria els dos milions d'euros, amb 700.000 per la bassa petita, que seria prioritària, i un milió per a la gran. Una infraestructura que no es podria dur a terme sense ajudes de l'Agència Catalana de l'Aigua o els Fons Europeus Next Generation.

Tot plegat, però, queda encara lluny. A banda de la consecució de subvencions, l'aprovació del projecte ha de passar pel ple municipal. Uns tràmits que, amb tota probabilitat, quedaran pel següent mandat.