Un llibre sintetitza els 70 anys de treball a la Vil·la romana dels Munts

El Museu Nacional Arqueològic de Tarragona ha compilat en una monografia els resultats dels 70 anys de treballs a la Vil·la romana dels Munts, a Altafulla. La publicació inclou 13 articles i ha comptat amb la participació d’una vintena d’especialistes. Ha de servir pervalorar  un jaciment excepcional però poc conegut fora de l’àmbit més erudit.

El conservador de l’àrea de Recerca del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, Josep Anton Remolà, ha coordinat l’edició de la publicació científica que recull els gairebé 70 anys de treballs que s’han dut a terme a la Vil·la romana dels Munts, a Altafulla. Es tracta d’una monografia que recull documentació inèdita o publicada de forma preliminar i dispersa i que sintetitza tot el coneixement acumulat al voltant del jaciment.

L’obra, amb més de 600 pàgines, ha comptat amb la participació d’una vintena d’especialistes i inclou 13 articles que es fixen en aspectes destacats del jaciment, com la pintura, la decoració arquitectònica, els mosaics o les escultures que el converteixen en un espai excepcional.

La monografia publicada pel MNAT permetrà aprofundir en alguns coneixements, avançar en la recerca i, alhora, obrir noves línies d’investigació. La Vil·la romana dels Munts és una complexa successió d’edificacions generades al llarg de vuit segles d’ocupació romana; forma part del conjunt arqueològic de Tarraco, reconegut per la UNESCO com a patrimoni mundial.