Altafulla signa el conveni amb la UPC per assegurar el futur de la platja

 

L'equip de govern d'Altafulla rubricava aquest dijous la col·laboració amb el Laboratori d'Enginyeria Marítima de la UPC per estudiar els corrents marins i onatges a la platja. És un pas clau per assegurar que el municipi conservi el seu principal atractiu, molt amenaçat per la meteorologia canviant arran del canvi climàtic.

L'objectiu és extreure'n conclusions d'aquí a dos o tres anys que serveixin per estabilitzar la sorra i garantir la façana marítima a Botigues de Mar i el parc de Voramar. Per aconseguir-ho, hi ha diverses alternatives sobre la taula.

En aquest sentit, les mesures podrien passar per la construcció d'estructures submarines o superficials, com esculls o similars, a la zona de Botigues de Mar i Voramar per tal de facilitar l'acumulació natural de sorra.

Platja altafulla

Paral·lelament, l'Ajuntament continua esperant una aportació de sorra que hauria d'arribar durant els pròxims mesos segons el compromís amb Costes de l'Estat. De moment, el consistori ja ha fet la petició a Torredembarra i Tarragona.

L'estudi dels corrents marins i onatges del Laboratori d'Enginyeria Marítima de la UPC costarà poc més de 40.000 euros a l'Ajuntament altafullenc.