Pas endavant per urbanitzar la zona de La Cabana

 

El ple de l'Ajuntament d'Altafulla d'aquest dilluns va servir per començar a desencallar diversos punts urbanístics del municipi històricament enquistats. La sessió plenària al consistori va girar principalment al voltant de l'aprovació de diverses modificacions del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal; la més rellevant és la que regula com s'ha de desenvolupar la urbanització de la zona de La Cabana.

El ple va aprovar les línies a seguir per a l'edificació tant d'habitatges privats com d'edificis públics en aquest espai. L'aspecte més important és l'alçada de les noves construccions: a l'inici del carrer del President Companys, venint des de Tarragona, els edificis hauran de ser de planta baixa. L'alçada anirà creixent progressivament fins a arribar al xalet de la Creu; tot plegat busca cuidar l'entorn paisatgístic.

Tots els grups van votar a favor d'aquest punt excepte l'EINA, que es va abstenir. El motiu és que aquesta modificació del POUM no serà suficient per permetre la construcció del futur centre de dia i residència per a la gent gran i en caldrà una altra en un futur, mentre que el principal grup de l'oposició volia fer-ho tot de cop.

MÉS HOTELS A LA VILA CLOSA?

El ple municipal també va servir per aprovar altres modificacions del POUM, totes elles per unanimitat. Per una banda, el sòl urbà de la Vila Closa passa de ser exclusivament d'ús residencial a contemplar també l'ús hoteler.

L'objectiu que persegueix el consistori és estimular econòmicament el barri antic altafullenc per tal de garantir el manteniment d'edificis catalogats com a patrimoni arquitectònic.

L'APARCAMENT A VIA ROVIANO, ENTERRAT

D'altra banda, l'Ajuntament també va decidir liquidar el conveni amb una empresa privada per fer un aparcament de pagament al carrer Via Roviano, a l'antic complex comercial de Les Bruixes. De fet, l'aparcament existeix des de fa gairebé dues dècades, però no es va arribar a posar mai en funcionament.

Ara s'enterra definitivament aquesta possibilitat després d'un estudi de viabilitat desfavorable elaborat pel consistori, després que l'empresa promotora no l'elaborés. Caldrà veure, en un futur, quin ús es dona a aquest espai.