Altafulla dedicarà la plaça del CAP a l'1 d'octubre

Altafulla dedicarà una plaça a l'1 d'octubre. Ahir el Ple Municipal ho va votar de forma majoritària amb la particularitat que el principal partit de Govern, Alternativa, va donar llibertat de vot i l'alcalde es va abstenir.

El lloc escollit és la plaça situada entre el centre mèdic i la llar d'infants Francesc Blanch. Al consultori mèdic van tenir lloc part de les votacions del Referèndum d'autodeterminació de Catalunya. La proposta va ser aprovada aquest dilluns al Ple Municipal per la majoria dels grups de l'EINA, a l'oposició, el PDecat, ara al Govern i el lliure vot dels comuns. El grup d'Alternativa va donar llibertat de vot i el regidor Jaume Sánchez hi va votar a favor. Dos regidors més i l'alcalde es van abstenir.

Cal recordar que Fèlix Alonso es va oposar a la celebració del Referèndum, no va cedir espais i això li va provocar el trencament del pacte de govern. El regidor no adscrit sortit de Ciutadans no va assistir al Ple. De la seva banda, l'Esquerra Independentista va proposar que s'estudiés també la opció de posar el nom d'1 d'octubre a l'Institut o a l'Alberg, els altres dos punts de votació.

El Ple també va aprovar la rebaixa del 50% de les taxes d'utilització del pavelló municipal i el camp d'esports pe les entitats sense ànim de lucre, amb el rebuig de l'EINA que en demana la gratuïtat. També es va aprovar per unanimitat una moció de suport a la vaga feminista del 8 de març.