Altafulla confia en els Next Generation per digitalitzar el cicle de l'aigua

La unanimitat va ser la tònica dominant al ple de novembre d'Altafulla que va donar llum verda als plans de l'empresa d'aigües del municipi per digitalitzar de tots els processos relacionats amb el cicle integral de l'aigua.

La voluntat de la companyia mixta és demanar el suport dels Next Generation entrant en un PERTE que agrupa altres municipis on té presència el Grup Aigües de València.

El projecte de digitalització serviria, per exemple, per monitorar la quantitat i qualitat de l'aigua, detectar pèrdues, obstruccions o abocaments contaminants. El projecte tindria un cost de prop de 450.000 euros, un 70% dels quals cobririen els Next Generation.

Ple altafulla novembre

La inversió quedaria repercutida a la factura de l'aigua dels altafullencs amb un sobrecost aproximat de 2 euros anuals durant cinc anys.

Els grups de l'oposició van valorar positivament la modernització del monitoratge del cicle de l'aigua. Des de l'EINA es considera oportú crear algun mecanisme que agrupi i gestioni totes les dades que es recullen al municipi.

ELS PRESSUPOSTOS, GAIREBÉ A PUNT

El ple altafullenc també va servir per conèixer els terminis que es marca l'equip de govern de cara als pressupostos. El regidor d'Hisenda, Francesc Farré, va explicar que la intenció és enviar un primer esborrany a finals de setmana a tots els grups municipals per tal d'encetar una ronda de trobades amb ells i poder tramitar els comtes en ple extraordinari abans d'acabar l'any.

Uns pressupostos que s'estan configurant amb la voluntat de garantir les partides del 2022, però el context d'inestabilitat econòmica i reducció d'ingressos pot obligar el consistori a estrènyer-se el cinturó.