Altafulla viu el seu primer Despertar dels Gegants per Sant Martí

El repic de les campanetes va transformar la plaça del Pou en un gran despertador per als gegants Xoixeta i Bruixot d'Altafulla, que reposaven des de la seva última sortida durant el mes d'agost.

La Colla Gegantera del municipi va repartir 200 campanetes pels comerços de la vila per tal que els ciutadans poguessin comprar-les. El fet que s'esgotessin demostra l'èxit de la iniciativa, que s'estrenava enguany inspirant-se amb altres municipis com Torredembarra.

El Despertar dels Gegants va ser una de les activitats prèvies de la Festa Major de Sant Martí, que arrancarà de manera oficial aquest divendres amb el pregó dels membres de la brigada municipal.

Gegants altafulla 2022

La vetllada va quedar arrodonida amb una cercavila acompanyada pels grallers i timbalers de la vila. La proposta posa en relleu la bona salut de la Colla Gegantera, que va néixer fa dos anys per cohesionar els esforços dels portadors.

Tot i això, es fa una crida a la població adulta per tenir més relleus de geganters. On no tenen problemes és amb els nans, ja que, fins i tot, hi ha llista d'espera per ser portadors.

Aquest dissabte estarà marcat per la cercavila i el concert de gralles. Diumenge, serà el torn de la diada castellera amb els Xiquets de Tarragona i els Bordegassos de Vilanova com a colles convidades. 

També es podrà gaudir del correfoc, la carretillada i els versots dels Diables Petits, que enguany celebren el seu desè aniversari.