Altafulla i Costes prioritzen l'aportació de sorra provinent de Torredembarra

L'equip de govern d'Altafulla fa una molt bona valoració de les trobades celebrades durant el mes d'octubre amb tècnics i representants de Costes. Unes reunions que han assegurat que s'aportarà sorra a la platja per tal d'evitar episodis com els que s'han viscut aquest estiu.

En aquest sentit, la direcció territorial de Costes de l'Estat confirma que el conveni del Port de Torredembarra amb la Generalitat obliga a retirar sorra de la Paella i portar-la a platges com la d'Altafulla.

Si fallés l'aportació de la Torre, que rondaria els 15.000 metres cúbics, seria Costes qui en faria una de més petita a principis de l'any que ve a l'espera de la sorra torrenca.

Les trobades també han estipulat que Costes es farà càrrec al gener de reforçar el passeig marítim, malmès pels temporals.

Sorra altafulla1

D'altra banda, el consistori es compromet a millorar el parc de Voramar a curt termini i, més endavant, a actuar sobre el camí de ronda i la part del Fortí.

Les reunions entre consistori i Costes també han servit per acostar posicions pel que fa a la possibilitat d'instal·lar espigons a llarg termini.

En aquest sentit, l'Ajuntament inel de Roda han començat a col·laborar per veure si és viable tirar endavant un estudi sobre la dinàmica de les platges.