Altafulla aprova el modificatiu de crèdit pendent des de l'estiu

Primer ple d'Altafulla amb l'equip de govern sense Hèctor López Bofill, que va reiterar el seu suport a l'alcaldessa. La sessió d'octubre va donar llum verda al modificatiu de crèdit que ha protagonitzat la política altafullenca últimament.

Els vots favorables de tots els grups menys l'EINA, que es va abstenir, van fer possible l'aprovació d'aquest modificatiu de 225.000 euros, destinat a pagar factures pendents, reomplir partides en negatiu o que s'haurien esgotat d'aquí a final d'any. També inclou fons per afrontar reparacions com la que precisa la piscina.

L'equip de govern no ha pogut incloure la partida de 50.000 euros que volia utilitzar per crear un reservori de sorra per a la platja. No descarten, però, fer-ho en un futur.

COM S'HA FINANÇAT?

Altafulla platja octurbe 2022

El consistori ha fet servir una partida de 55.000 euros duplicada per error. Uns 20.000 d'aquests que es van emprar per pagar per decret les hores extres dels tècnics municipals, equipament per a la brigada i aspectes informàtics.

La resta, s'ha incorporat al modificatiu, responent a la petició de l'EINA de no finançar-lo exclusivament amb el romanent, que representa uns 180.000 euros del total. Tot i això, el principal grup de l'oposició no va quedar satisfet.

La titular de Medi Ambient, Marisa Méndez-Vigo, va anunciar que aquest dimecres es donaran a conèixer entre els regidors les conclusions de les reunions celebrades amb representants i tècnics de Costes durant l'últim mes.

Unes trobades que, segons la regidora, obren un horitzó d'esperança per poder tenir la platja en condicions. També hi ha prevista una audiència pública sobre el tema de cara a finals de novembre.