La garrofa, protagonista de l'oferta gastronòmica d'Altafulla

Altafulla recupera les Jornades Gastronòmiques de la Garrofa. És la quarta vegada que es dediquen a aquest fruit en el marc de les Jornades Gastronòmiques del municipi, que celebren la seva 13a edició.

Entre aquest divendres i el 6 de novembre, vuit restaurants oferiran menús a preus variables on la garrofa aparegui, com a mínim, en un dels plats. Les jornades tenen per objectiu que els restauradors fusionin la garrofa amb l'essència de la seva proposta gastronòmica.

Des del consistori es posa èmfasi en el fet que Altafulla és precursora a l'hora de posar un fruit com la garrofa al centre d'unes jornades gastronòmiques. La garrofa es considera un ingredient molt interessant per les seves aplicacions. La goma de garrofí és un espessidor molt utilitzat per la indústria farmacèutica, l'alimentaria o la cosmètica.

Garrofa altafulla 2022

Això n'explica el bon preu que es paga als treballadors agrícoles, que fa temps que busquen maneres de potenciar les plantacions intensives.

D'altra banda, té importants beneficis per a la salut. Així ho ha manifestat l'ambaixador de les jornades, l'agrònom Joan Tous.

Un dels altres punts forts del cultiu de garrofers que s'ha destacat a la presentació de les jornades gastronòmiques és el fet que suporten molt bé el canvi climàtic, ja que es tracta d'arbres que absorbeixen molt diòxid de carboni i resisteixen bé els incendis.