La reprovació de López-Bofill, el detonant de la seva dimissió

Hèctor-López Bofill va ser reprovat pel ple d'Altafulla amb els vots de l'EINA i els regidors Imma Morales i Xavier Rofas. Van demanar que dimitís per comentaris a les xarxes socials que consideren propers a l'extrema dreta i impropis d'un càrrec electe.

Es tracta d'una votació no vinculant, però que va evidenciar les desavinences entre els excompanys de formació política que es van presentar junts a les municipals del 2019 tot i defensar les postures de Junts, en el cas de López-Bofill, i del PDCAT en el de Rofas.

Arran d'aquesta moció que va ser presentada d'urgència minuts abans del ple, la regidora d'Ara Altafulla Natalia Sanz va abandonar la sala anunciant que no es tornarà a presentar a la reelecció a les properes municipals.

Tuit bofill

MODIFICATIU DE CRÈDIT, TOMBAT

No va ser l'únic entrebanc per l'equip de govern, que va veure com el ple rebutjava un modificatiu de crèdit de més de 250.000 euros.

És un modificatiu aprovat al juliol, però que es va haver de tornar a votar arran d'una esmena de l'EINA. Es tracta de la primera votació en la qual el regidor no adscrit Xavier Rofas vota en contra de l'executiu municipal que va recolzar en la moció de censura.

El modificatiu tombat incloïa partides per pagar factures pendents com les dels moviments de sorra de la platja de l'estiu.

aJUNTAMENT ALTAFULLA 2022

El concepte més important, de 25.000 euros, era el de les hores extres del personal de l'Ajuntament.

L'oposició considera que l'actual equip de govern ha destinat diners a mesures electoralistes abans que complir el seu compromís amb els tècnics de la casa. Des del consistori defensen que son despeses necessàries.

L'oposició ha presentat una petició per celebrar un ple extraordinari que serveixi per aprovar un modificatiu consensuat que inclogui aquests diners per pagar les hores extres pendents dels treballadors del consistori.