Baix a Mar i les escoles, els punts afectats a Altafulla

 

L'aiguat d'aquest divendres també va afectar altres punts del Tarragonès. Un dels més afectats, a banda de la ciutat de Tarragona, va ser Altafulla. Aquí la tromba d'aigua va ser també monumental: fins a 160 litres per metre quadrat va registrar l'estació meteorològica de l'Hort de la Sínia.

L’aigua intensa que va caure ahir va provocar inundacions significatives especialment a Baix a Mar, on els carrers Jaume I, Via Augusta, Via Hercúlia, Enviada i Botigues de Mar van quedar totalment impracticables. La pluja també va descalçar estructures de la platja com les dutxes, els accessos i un dels dos mòduls del servei de socorrisme. Encara a Baix a Mar, la Policia Local va haver d’acompanyar fins als seus domicilis a sis veïns i van haver d’utilitzar, fins i tot, caiacs del Club Marítim.

Pel que fa a les afectacions en equipaments municipals i públics, l'aiguat va provocar danys i acumulacions abundants d’aigua al pavelló poliesportiu, el camp de futbol, l’estació de trens o la Violeta. Preocupen especialment les llars d’infants Hort de Pau i Francesc Blanch, les escoles La Portalada i El Roquissar, entre d’altres.

Als centres educatius s'hi ha treballat amb intensitat per poder reobrir el dilluns. Fins i tot, l'ajuntament ha fet una crida al voluntariat entre la ciutadania per posar a punt La Portalada.