Les famílies prenen el protagonisme en el disseny dels camins escolars d'Altafulla

 

Famílies de les escoles la Portalada, el Roquissar i l'Institut d'Altafulla van passejar per alguns dels camins escolars de la xarxa que estan configurant l'Ajuntament i la cooperativa l'Escamot.

L'itinerari va servir per detectar-ne els punts clau i pensar els elements podien millorar-ne la seguretat. L'activitat s'emmarca en la Setmana Europea de la Mobilitat, però també s'integra en la fase de disseny participat del projecte dels camins escolars. En aquest punt, es busca la implicació directa de les famílies i els alumnes.

L'Escamot preveu començar a fer proves pilot com més aviat millor per tenir la xarxa de camins escolars operativa abans d'acabar l'any.

Escamot altafulla 2022

Els recorreguts estaran senyalitzats amb cartells dissenyats per una il·lustradora de la vila i podrien anar acompanyats de millores en els entorns dels centres o la implantació de 'bicibusos'. Tot plegat ha de servir per fomentar la mobilitat sostenible i l'autonomia dels infants.

Des de l'Escamot es confia que la xarxa de camins escolars ajudarà a revertir els resultats de les enquestes a les famílies durant la primera fase del projecte. Les 700 respostes rebudes van concloure que el cotxe encara és majoritari en els desplaçaments als centres educatius altafullencs.