Els restauradors podran posar al passeig un 40% de les taules que tenien a la sorra

Senyals com aquesta marquen les noves mides de les terrasses dels bars i restaurants de Botigues de Mar d'Altafulla. Costes ha donat llum verda a l'ampliació dels espais dels quals disposen els restauradors al passeig.

Podran posar un 40% de les taules que tenien a les tarimes, que es van treure per ordre de Costes, ja que els 6 metres de distància amb l'aigua no es respectaven després dels temporals d'aquest estiu.

Es tracta d'una mesura compensatòria que els comerciants consideren insuficient per pal·liar el que ha estat un estiu negre per a ells. Tant és així, que encara hi ha un local que es resisteix a treure la tarima tot i que el termini per fer-ho ja ha passat. Una decisió que podria comportar sancions importants.

D'altra banda, els restauradors demanen que s'ampliï la temporada de manera que puguin obrir més enllà del límit que marca la concessió, al novembre.

Altafulla terrasses tarima agost 2022

Aquesta serà una de les qüestions que s'abordarà a la reunió prevista pel 22 de setembre entre l'Ajuntament altafullenc i costes de l'Estat i la Generalitat. La trobada també ha de servir per posar damunt la taula mesures tècniques per combatre els efectes del retrocés de la sorra a mitjà i llarg termini.