Els restauradors de Botigues de Mar comencen a retirar les tarimes

Encara es troben terrasses a sobre la platja d'Altafulla, però durant aquesta setmana aniran desapareixent. El motiu, el requisit que Costes ha enviat a l'Ajuntament i els restauradors per tal de retirar les tarimes, ja que no hi ha prou distància amb l'aigua.

El consistori ha descartat insistir en les peticions de sorra a Tarragona i Torredembarra, fet que ha esgotat el temps de marge que havia donat Costes per ampliar la platja als sis metres que marca la normativa. L'equip de govern, espera rebre aquesta setmana l'autorització per dotar de més espai les terrasses del passeig.

Passeig altafulla 2022

El consistori subratlla que hi ha bona sintonia amb els restauradors, amb qui s'estan negociant mesures compensatòries. En aquest sentit, manifesten que no es cobrarà la taxa corresponent a l'ocupació de la sorra durant el temps que no s'han pogut muntar les tarimes. D'altra banda, s'està estudiant una rebaixa addicional d'aquest cànon.

L'ajuntament vol potenciar la previsió de cara a la temporada alta del 2023. És per això que a finals de setembre es durà a terme una reunió amb Costes de l'Estat i la Generalitat, així com Ports de Catalunya, per abordar mesures tècniques per pal·liar els efectes del retrocés de la platja a mitjà i llarg termini.