La Violeta ja està plenament operativa

Tres anys després, per fi és una realitat. La Violeta d'Altafulla va reobrir aquest dissabte amb un retorn per la porta gran. Dia important per la cultura d'Altafulla amb la inauguració d'un espai que ha estat molt temps sense vida al seu interior. Molts veïns van acostar-se a la nova Violeta per gaudir d'un dia farcit de propostes: aperitiu inaugural, dixie jazz amb Five Chickpeas, rock per a infants amb Mind Trick i urban rap amb Ly Raine. Aquesta ha estat només un primer tastet d'allò que ha de ser aquest espai.

I és que la intenció és clara. La voluntat és que La Violeta esdevingui no tan sols un punt neuràlgic cultural d'Altafulla, sinó també del territori. Per esdevenir aquest referent, La Violeta necessitarà una programació estable; l'Ajuntament ja l'està confeccionant.

Renovar aquest espai cultural ha costat quasi mig milió d'euros, amb una reforma pràcticament integral que ha donat lloc a 306 butaques fixes. Ha estat un procés llarg: l'antic govern d'Altafulla apostava per una sala polivalent sense cadires ancorades, opció desestimada finalment per l'actual executiu municipal.