Polèmica pel retard de la interconnexió de Brises amb el CAT

Les obres per a la interconnexió dels dipòsits de Sant Antoni i Brises del Mar començaran dilluns que ve. Es tracta d'una actuació anunciada per l'antic equip de govern els dies previs a la moció de censura del maig.

L'executiu d'Alternativa Altafulla no ha pogut posar en marxa fins ara perquè l'empresa adjudicatària demanava un increment del pressupost de més del 30% arran de la pujada dels preus dels materials. Unes pretensions que el consistori no podia satisfer, ja que les mesures que va prendre l'Estat per pal·liar els efectes de la guerra d'Ucraïna, només permeten un augment del 20%.

Brises del Mar 2022

Des de la regidoria d'Urbanisme es critica l'equip de govern anterior per falta de previsió perquè van anunciar que les obres començarien al maig, pocs dies abans de la moció de censura. A l'Eina es defensen al·legant que eren coneixedors de les demandes de l'empresa d'augmentar el pressupost. Tot i això, parlen de falta de capacitat negociadora per part de l'executiu actual.

La inversió final dels treballs és de més de 400.000 euros després que l'empresa adjudicatària s'hagi avingut a la pujada del 20% del pressupost. D'aquesta manera, Brises del Mar rebrà l'aigua del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT), fet que posarà fi al gust salat que tenia l'aigua que venia de pou durant els mesos de més consum. La canonada tindrà una llargada de més tres quilòmetres i mig passant per sota de l'N-340 o l'AP-7. Les obres estaran enllestides després de l'estiu.