Altafulla demana a Torredembarra que sigui solidària amb la sorra de la platja

La platja d'Altafulla presenta aquests dies un aspecte millorat respecte a la quantitat de sorra a la part central d'aquesta, però des del consistori altafullenc consideren que encara faria falta una nova aportació que servís per assentar serveis bàsics com les dutxes o les cadires dels socorristes.

PETICIÓ A TORREDEMBARRA I TARRAGONA

És per això que, davant la negativa del Departament de Costes a dur a terme aquesta nova aportació, el consistori ha vehiculat a través del mateix Departament una petició als municipis de Torredembarra i Tarragona per a poder extreure sorra de les platges de la Paella i del Vinyet respectivament. Una actuació de la qual se'n faria càrrec el propi ajuntament altafullenc.

Des d'aquest demanen als seus veïns, especialment als torrencs, solidaritat davant de la situació actual.

NEGATIVA TORRENCA

Una petició que el Departament de Costes de la Generalitat ja ha fet arribar als dos municipis afectats. Segons ha pogut saber TAC12, des de Torredembarra ja tenen redactat un informe tècnic desfavorable que faran arribar en els pròxims dies al Departament. En aquest s'argumenta la nul·la idoneïtat de fer aquest trasllat des de la platja de la Paella en plena temporada alta d'estiu, amb la mateixa ja plena de turistes i amb les activitats esportives i lúdiques que s'hi duen a terme ja en marxa.

TARRAGONA A L'ESPERA

Des de Tarragona també s'ha rebut la petició i ara mateix es troben a l'espera dels resultats d'un altre informe tècnic encarregat per la regidora de Medi Ambient. Cal recordar que el trasllat des de la zona del Vinyet tarragonina, limítrof amb la platja d'Altafulla, seria el més senzill de dur a terme, però topa amb aspectes mediambientals com la cria del corriol camanegre com a principal obstacle.