El temporal erosiona de nou la platja d'Altafulla

Part de la sorra que es va aportar la setmana passada a la platja d'Altafulla ha tornat a desaparèixer. El fort onatge que hi ha hagut aquest cap de setmana ha fet que la mar hagi tornat a guanyar terreny i hagi engolit un espai considerable de la platja altafullenca. La zona més afectada és la que toca al parc de Voramar i la central, la del passeig de Botigues de Mar.

L'aigua ha tornat a arribar fins als sacs de sorra que es van col·locar quan hi va haver part de l'esfondrament del restaurant Cal Vitali. En aquest sentit, la mesura de contenció en aquest punt sí que ha funcionat per protegir l'establiment. Mentrestant, el govern local admet que el fort onatge ha frustrat l'aportació de sorra de la setmana passada, però defensen que calia fer tot el possible perquè la temporada d'estiu comencés amb la platja recuperada. 

Després del nou temporal, l'Ajuntament no efectuarà cap actuació immediatament a l'espera de si hi ha més episodis de mal temps aquesta setmana i expliquen que Costes també està a l'expectativa. Tenint en compte que el temporal de les darreres hores també ha afectat altres punts del litoral tarragoní, la regidora de Medi Ambient d'Altafulla, Maria Méndez-Vigo, ressalta que és important aconseguir recursos i mesures a llarg termini i que la qüestió es tracti com una problemàtica de país.