Altafulla estudia demanar la declaració de zona catastròfica per a la platja

La declaració d'Altafulla com a zona catastròfica podria representar l'arribada de recursos per fer front als efectes dels temporals amb diferents mesures que siguin fermes i durin en el temps. És per això que la Junta de Govern celebrada aquest dilluns va acordar començar els tràmits per a fer aquesta petició al govern central.

Una declaració que volen s'estengui a la resta de municipis més afectats, com Tarragona o Roda de Berà, amb els que es treballarà per a presentar-la conjuntament.

ELS MUNICIPIS DEMANEN SOLUCIONS

En aquest sentit, la Taula de Municipis per un Litoral Sostenible, que va des de Sitges fins a l'Hospitalet de l'Infant, ha emès un comunicat demanant accions conjuntes per a trobar una solució efectiva als efectes d'uns temporals que cada vegada són més continuats, més llargs i més devastadors.

Demanen la implicació del Ministeri per la Transició Ecològica que és el principal gestor de les costes i que ja està aplicant plans de renaturalització en alguns municipis.

També es demana a la Generalitat que avanci en el projecte per aconseguir una gestió sostenible dels sediments de les conques hidrogràfiques de rius com el Gaià, l'Ebre o al Francolí.