No s'aportarà sorra extra a la platja d'Altafulla, de moment

Tot i l'esfondrament de la terrassa del restaurant Voramar aquest dissabte, conseqüència dels forts temporals que han afectat la platja d'Altafulla les darreres setmanes, el Departament de Costes de l'Estat no durà a terme cap aportació extra de sorra a l'espai fins a finals del mes de maig o inicis de juny.

Així s'ha anunciat aquest dilluns en la reunió duta a terme entre Costes, l'Ajuntament d'Altafulla i el Departament de Territori de la Generalitat.

Tant des de Costes com des de l'Ajuntament diuen que encara queden temporals per venir, que malmetrien la sorra que s'aboqués a la platja. També es mostren convençuts que una aportació prèvia a l'incident d'aquest dissabte no l'hagués evitat.

Voramar altafulla abril 2022

I és que des de la propietat del restaurant estan convençuts que haver fet aportacions de sorra entre els diferents temporals que s'han viscut hauria permès recuperar la barrera que protegia l'establiment.

Respecte al Pla engegat per l'Ajuntament per a regenerar de manera natural la platja, creuen que no ha funcionat i demanen diàleg per a buscar solucions.

Finalment, des de Costes han anunciat l'elaboració d'un estudi que pugui determinar el funcionament dels corrents marins a la zona entre Torredembarra i Tarragona, que permeti una recerca de solucions a llarg termini per minimitzar l'efecte dels temporals.