Altafulla, a un pas de la moció de censura

L'esfondrament patit aquest cap de setmana ha acabat d'encendre el debat polític al consistori altafullenc. Després de mesos de crítiques cap al pla de regeneració de la platja engegat per l'equip de govern, ara els partits de l'oposició reforcen la seva postura contrària.

Ho faran primer amb una moció al plenari d'aquest dilluns al vespre on es demana un pla de xoc urgent per a la recuperació de la platja perquè aquesta estigui disponible per a la temporada d'estiu i per evitar nous danys causats pels temporals.

Més enllà d'això, els diferents grups de l'oposició treballen per poder articular una moció de censura contra el govern en minoria de l'EINA. Una mesura que, després de mesos de descartar-la, ara veuen com una solució possible al moment actual.

Platja altafulla temporal abril 2022

Un possible canvi de govern que ja ha estat valorat per l'actual coalcalde Jordi Molinera. Visiblement molest, ha carregat contra els qui diu que estan utilitzant una desgràcia per obtenir rèdit polític.

Ara caldrà estar pendents dels possibles suports que podria tenir la moció. Fonts del PSC han assegurat a TAC12 que no tenen cap intenció de recolzar-la. Si és així, totes les mirades estarien sobre el regidor no adscrit Xavier Rofas, que defensa que els lletrats de l'Ajuntament li han explicitat que la llei d'antitransfuguisme no seria un impediment perquè pogués votar.

Així doncs, el ple d'aquest dilluns pot precipitar una moció de censura si l'equip de govern descarta el pla de xoc plantejat. Segons l'oposició, la possible moció comptaria amb els suports necessaris per prosperar, és a dir, set regidors.