El comerç d'Altafulla, preocupat per la platja a les portes de Setmana Santa

Les actuacions de l'Ajuntament d'Altafulla i la Direcció General de Costes de l'Estat no són suficients per a l'associació de comerciants del municipi, ATECA. Demanen que es faci una aportació extra de sorra, tal com s'havia fet en el passat, per tal de pal·liar els efectes del temporal de les últimes setmanes. En cas contrari, adverteixen que Altafulla donaria una imatge pobra en un inici de temporada turística molt esperat.

Des de l'Ajuntament es descarta qualsevol aportació extra de sorra per allargar artificialment la platja. Defensen que el cost ascendiria fins als 250.000 euros i que els efectes de la mesura podrien durar molt poc temps si hi hagués un altre temporal abans de l'estiu.

Altafulla platja temporal 2022 1

D'altra banda, destaquen que el cordó dunar situat al Parc de Voramar ha protegit l'entorn de l'onatge i ha propiciat que s'hagi guanyat sorra a la zona del Fortí. Des d'ATECA no discuteixen la política de conservació de la platja del consistori, però consideren que també fan falta accions a curt termini.

L'equip de govern altafullenc ha anunciat que es tancaran dos dels quatre accessos que se situen en el tram central de Botigues de Mar per evitar riscos. Uns accessos que sí que es podrien adequar amb aportacions de sorra d'altres punts de la platja de cara a l'estiu.