La reforma de la plaça dels Vents d'Altafulla prioritzarà els vianants

La renovada plaça dels Vents d'Altafulla serà més amable i de plataforma única, amb prioritat per als vianants. Les obres que ho han de fer possible podrien començar aquest mateix estiu i haurien d'estar acabades al cap de mig any. El projecte s'ha presentat als altafullencs aquest cap de setmana.

La reforma d'un dels punts cèntrics del Barri Marítim d'Altafulla tindrà un cost de 350.000 euros que provindran del romanent. En un primer moment, l'Ajuntament d'Altafulla es plantejava les obres a la plaça dels Vents en dues fases per manca de recursos econòmics. Un cop aquests s'han trobat, el consistori considera ara enllestir les actuacions d'una tacada.

L'exposició pública va desvelar com serà l'espai en un futur pròxim. La icònica àncora es traslladarà al mig. Desapareixeran les voreres, els carrils i els contenidors, tot plegat per donar pas a una plataforma única. El nou entorn, més obert i pensat per als vianants, també veurà com la zona de terrasses es reubicarà.

El projecte planteja que hauria d'anar sota una pèrgola única i amb una mida màxima estàndard per a cada negoci. La vegetació també podria patir canvis.

Mentre es canviï la pavimentació, les terrasses no podran obrir. Aquests és un dels punts que ha causat més malestar entre els assistents a la presentació pública, la major part dels quals eren restauradors. L'Ajuntament obre la porta a no cobrar la llicència.

Els comerciants lamentaven també que el cost dels nous tendals uniformes recaigués sobre seu. El consistori estudiarà una subvenció, i també valorarà totes les propostes i queixes fetes durant l'exposició.