Els germans Blanch: 40 anys llaurant la terra i un futur esperançador

El Joan Albert i el Jordi fa més de 40 anys que treballen junts i gairebé 35 que van fundar l'empresa Explotacions Hortícoles Germans Blanch. Van convertir els terrenys de secà del seu pare en un cultiu de regadiu apostant per la sostenibilitat, la innovació i el producte de proximitat. Per tot això, la Generalitat els ha atorgat la Placa al Treball Francesc Macià.

Després de gairebé mig segle llaurant la terra, els Blanch s'han quedat sols a Altafulla, sent l'única empresa agrícola de la zona. Un fet que evidencia el mal moment que viu un sector que va veure com la pandèmia suposava un auge del producte de km 0.

Calçot 2022

Aquesta tendència pot tenir ara certa continuïtat amb l'augment dels preus del carburant. Tot i això, hi ha molta preocupació entre la pagesia pels escassos marges de benefici i per la falta de relleu generacional. Per sort, però, els Blanch tenen el futur assegurat.

Així doncs, la mescla de tradició i modernitat dels Blanch continuarà sent el tret distintiu d'aquesta explotació agrícola que és un verdader pulmó verd per a Altafulla.