Altafulla limita l'ús de les tarimes a Botigues de Mar

Les tarimes dels bars i restaurants de Botigues de Mar no podran estar subjectades a la sorra a partir d'aquest estiu. D'aquesta manera, els establiments que vulguin presentar-se a la licitació hauran de crear estructures desmuntables que permetin no haver de fer aportacions de sorra extraordinàries.

És un dels requisits que contemplen els nous plecs administratius i tècnics per a la licitació dels serveis de temporada aprovats aquest dilluns pel ple d'Altafulla.

D'altra banda, les condicions també obliguen els restauradors que vulguin disposar de tarima a adherir-se al servei de recollida de la brossa porta a porta. Uns hostalers que podran perdre el dret a tarima si acumulen tres  avisos.

Brossa altafulla 2022

Des de l'oposició es va considerar que l'Ajuntament no havia consensuat prou aquestes decisions amb els empresaris i van posar en dubte la capacitat del consistori per fer seguiment del compliment de les mesures.

El ple també va aprovar el Pla Local de Prevenció de Residus, que conté una vintena d'actuacions per tal de reduir a la meitat la producció de brossa de cara al 2050. La més ambiciosa de les accions és la creació d'un punt de reutilització de residus que podria instal·lar-se a la zona de Safranars durant els pròxims anys.