×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 367

La nova plaça Martí Royo estarà llesta a principis de l'any que ve

El projecte de remodelació de la plaça Martí Royo ha vist la llum en una audiència pública celebrada a l'Ajuntament d'Altafulla. L'arquitecte Jofre Roca ha estat l'encarregat de desgranar tots els detalls d'un disseny que ha de servir per corregir les principals mancances de l'espai i fer la vida més fàcil a tothom.

El consistori va engegar el projecte l'any passat i des de llavors n'ha anat afegint millores a partir de les converses amb el veïnat i els comerciants.

Un dels canvis més rellevants serà la substitució del terra de sauló per un material drenant que recordarà a les tonalitats que feia servir el ceramista que dona nom a la plaça. D'aquesta manera s'evitaran els problemes d'escorrentia i volatilitat del sauló.

Arbres marti royo 2022

D'altra banda, s'enretirarà l'arbrat actual, ja que és d'una espècie que no té fulla a l'estiu i genera uns fruits que embruten la plaça. En canvi, es plantaran arbres d'una espècie que sí que projecta ombra els mesos de més calor.

El projecte va adjunt a un annex de l'ordenança de terrasses per identificar la plaça com a lloc singular, ordenant aquests espais i limitant-los als cinc dels locals ja existents.

La remodelació costarà gairebé 200.000 euros a les arques altafullenques i es preveu que estigui enllestit durant el primer trimestre del 2023.