El govern d'Altafulla tira endavant l'aprovació del pressupost

L'equip de govern d'Altafulla, en minoria des de fa mesos, va aconseguir aquest dilluns tirar endavant un dels punts més importants del que resta de mandat, l'aprovació dels pressupostos per enguany. Ho va fer gràcies al vot favorable, ja anunciat, del PSC, a l'abstenció del regidor no adscrit Xavier Rofas i al vot de qualitat del coalcalde Jordi Molinera, que va desfer l'empat en la votació.

Uns comptes que arriben als 10,7 milions d'euros, amb un lleuger increment respecte a l'any anterior, i comprenen un paquet d'inversions de 2,3 milions d'euros. Entre aquestes actuacions destaquen la nova il·luminació de la urbanització Brises de Mar, les obres del carrer de Dalt o de les places dels Vents i Martí Royo.

L'ABSTENCIÓ DE ROFAS, CLAU

Precisament el compromís del govern de fer un seguiment d'aquestes darreres i de no autoritzar la instal·lació de més locals de restauració va ser un dels motius de l'abstenció de Rofas.

Des del govern es va agrair la col·laboració dels dos grups que han facilitat l'aprovació dels comptes.

CRITIQUEN ELS PRÈSTECS A LLARG TERMINI

Un pressupost que van comptar amb el vot negatiu de tota la resta de l'oposició. Tant des d'Alternativa Altafulla com des de Junts i Ara van criticar que gran part de les inversions siguin finançades amb un crèdit a llarg termini i no s'esperi al romanent de tresoreria de l'any passat.

Des del govern van afirmar que quan arribi el romanent servirà per eixugar part del deute, però l'oposició va mostrar la seva desconfiança en què aquesta acció es faci realitat.

DEBAT SOBRE LA UBICACIÓ DE LA NOVA RESIDÈNCIA

Una altra inversió que comporta el pressupost és la del futur centre de dia i residència per a la gent gran del municipi. Des del govern s'està a l'espera de l'estudi de viabilitat que ha de determinar si aquest es pot construir a la zona de la Cabana.

Tot i això, des de diversos grups es va reclamar que aquest s'aixequi on ara mateix hi ha l'esplai de la gent gran al carrer de Les Bruixes.