×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 362

Altafulla presenta un ambiciós avantprojecte de remodelació del litoral


El Consolat de Mar d'Altafulla podria tenir en el futur un aspecte similar al del parc de Voramar. És un dels objectius que recull l'avantprojecte de millora i adaptació al canvi climàtic del litoral d'Altafulla, redactat pels estudis d'arquitectura Graucasais i Nontropia.

La proposta, que s'ha presentat a través d'una passejada i una audiència pública, parteix de l'anàlisi de les problemàtiques de la façana marítima altafullenca; principalment, la regressió de la platja a causa del canvi climàtic, la pèrdua de sorra pels temporals i la millora del camí de ronda.

Pasejada platja altafulla

A més de la naturalització del Consolat de Mar, l'avantprojecte també preveu reduir l'amplada del passeig a l'extrem oposat, és a dir, davant del club nàutic.

D'altra banda, es col·locaran paviments permeables que permetran la infiltració de l'aigua de pluja en punts com el tram final del carrer pescadors o els accessos a la platja. La iniciativa també preveu moure les terrasses dels bars de la sorra, de manera que totes quedin alineades al passeig.

A l'avantprojecte encara li queda un llarg recorregut burocràtic i l'Ajuntament no posa dates. Tot i això, es podrien iniciar aviat algunes actuacions a tall de prova pilot. La previsió és que el projecte definitiu acabi costant uns dod milions d'euros, que es podrien finançar parcialment amb els Next Generation.