Més afluència per festes a Altafulla que abans de la pandèmia

La baixada de trastos, que organitza des de fa 17 anys el Grup de Diables d'Altafulla, és una de les activitats més esperades de la Festa Major de Sant Martí. Com és tradició, l'Ermita de Sant Antoni ha marcat el punt de sortida, mentre que l'arribada s'ha situat al carrer Margalló.

En total, gairebé un quilòmetre que el guanyador d'enguany, Jayme Downhill, ha recorregut en 1 minut i 6 segons. Per als 25 pilots participants, però, el premi és poder formar part d'una prova amb tanta trajectòria.

Un dels altres actes de la Festa Major ha tingut com a protagonista a Antoni Martí i Franquès. La Societat Catalana de Química ha retut homenatge al científic altafullenc en el marc del seu projecte de reconeixement d'espais importants per a la història de la química.

Marti franques ruta

S'ha col·locat una placa davant de l'Hospital de Pelegrins, on Martí i Franquès va dur a terme bona part de les seves investigacions. També s'ha realitzat una ruta teatralitzada.

Amb tot, la valoració general de la Festa Major per part de l'Ajuntament és molt positiva. Des del consistori se subratlla que l'afluència de visitants ha estat sensiblement superior a la del 2019 durant les dues setmanes de festa.