El govern d'Altafulla aconsegueix els suports necessaris per salvar la modificació de crèdit

El ple d’Altafulla ha aprovat la modificació de crèdit per un valor de 450.000 euros provinents, entre altres, de la remodelació de la plaça dels Vents que es farà, però amb menys pressupost. Els diners es destinaran a augmentar diverses partides, com la nova ubicació de l’Arxiu Municipal o la campanya d’ajuts per al comerç. També s’incorporen els projectes guanyadors dels Pressupostos Participatius, que sumen un total de 50.000 euros.

Aquestes modificacions han fet que es pogués aprovar una proposta de modificació de crèdit que tota l'oposició havia rebutjat en l'anterior ple. Ara la proposta de L'EINA-ERC ha prosperat gràcies al suport de qui va ser fins fa poc companya de l'executiu, la socialista Imma Morales, i també del regidor de Junts, Héctor López Bofill. S'hi va abstenir la regidora d'Ara Altafulla Natàlia Sanz, mentre que el grup majoritari a l'oposició, Alternativa Altafulla, i el regidor no adscrit hi van votar en contra.

En el ple també es va aprovar cobrar un recàrrec del 50% de l’IBI als habitatges buits de grans tenidors amb un mínim de cinc immobles i no a partir de tres com s’havia proposat al setembre. En canvi, els propietaris dels habitatges de protecció oficial tindran un descompte de fins a la meitat en l’impost de l’IBI segons quina sigui la seva renda. Això serà a partir de l’any que ve.