L'alcalde d'Altafulla estudia forçar una moció de confiança si no pot aprovar el pressupost

L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, repta l’oposició a presentar un govern alternatiu si bloquegen les inversions previstes en el pressupost d’enguany i que passen sobretot per la reforma del Casal municipal de la Violeta i les obres del gimnàs de l’escola La Portalada. Alonso governa en minoria després que el PDeCAt trenqués el segon pacte de govern d'aquesta legislatura. El primer havia estat amb l'Eina. Ara, amb aquesta situació damunt la taula s'han d'aprovar els pressupostos del consistori per aquest 2018.

L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, es planteja proposar una moció de confiança, si l’oposició manté la seva postura de bloqueig que, en l’últim ple, ja va impedir l’aprovació de les obres del Casal Municipal la Violeta. Unes obres que generen consens per la seva necessitat, però que enfronten govern i oposició pel model a seguir. El govern assegura que les peticions de l’oposició són econòmicament inasumibles i manté la seva proposta, rebutjada per la resta de grups, que aprofiten la minoria del govern per fer-se forts i vetar el projecte. El mateix pot passar amb les obres del gimnàs de la Portalada, que el govern també vol incloure al pressupost que s’hauria d’aprovar a finals d’aquest mes. Per Alonso, si no pot assegurar les inversions, la solució passa per forçar l’oposició a presentar un govern alternatiu.

El gimnàs de la Portalada i la remodelació del Casal la Violeta representarien les principals inversions incloses al proper pressupost en un moment en què els números de l’Ajuntament són saludables. Alonso confia arribar al mes de març amb dèficit zero, actualment es troba en un 4%, i tancar l’exercici de 2017 amb 200.000 euros de superàvit.