Els botellots disparen les actuacions policials a Altafulla

El toc de queda i les restriccions sanitàries han disparat el nombre d'incidències d'aquest estiu a Altafulla. El focus problemàtic han estat els botellots amb concentracions de centenars de persones que han multiplicat les actuacions policials. 

En total, entre el juny i l'agost, la Policia Local va efectuar més de 2.600 serveis, entre els quals 71 actuacions per trobades a l'espai públic, estem parlant pràcticament d'un botellot cada nit. I atenció a la xifra total de sancions que s'han imposat arriba als 54.000 euros.

Algunes han estat per l'incompliment de les mesures sanitàries, però també s'han aixecat una trentena per consum d'alcohol a la via pública, a més de molts decomisos de botelles. Beure a la via pública pot comportar una multa de fins a 600 euros. Amb la fi del toc de queda el conflicte pels botellots es va diluir.

L'estiu dels botellots

botellot altafulla

Els botellots han estat el gran maldecap d'aquest estiu. Durant moltes nits espais limítrofs d'Altafulla en van ser l'epicentre perquè no hi havia toc de queda, mentre sí que estava vigent a Tarragona o Torredembarra. Va generar un efecte crida i va deixar situacions insòlites amb concentracions de fins a 400 persones a la platja del Vinyet.

Un dels episodis més greus es va viure la nit del 15 d'agost amb incidents a la zona del Roquissar. Alguns joves van tirar pedres als vehicles policials i un noi va resultar ferit. Tot i la coordinació amb l'Ajuntament de Tarragona i els Mossos, els efectius policials es van veure sobrepassats.

De fet, a Altafulla la Policia Local va doblar torns per tenir major presència per controlar les festes il·legals. Ara bé, dissuadir-les era inviable.

En aquest sentit, de juny a agost, els agents van fer gairebé 300 sortides per queixes del veïnat i s'han obert diligències penals en 152 casos. I amb la fi del toc de queda arreu de Catalunya el problema pels botellots ha anat a menys, bàsicament, perquè no s'han concentrat en un sol punt.