El problema podria traslladar-se a Torredembarra

Dels 400 punts als 250 i ara, als 125, el límit entre quedar immers o no en el toc de queda nocturn de la 1 a les 6 de la matinada. El grau d'exigència ha anat baixant a la vegada que la corba de la cinquena onada també es doblega sense que caigui significativament el nombre de malalts de COVID atesos als hospitals. Per això el Govern vol anar més enllà situant en els 125 casos cada 100.000 habitants l'aplicació de les mesures de contingència.

Així, Altafulla i Montblanc se sumaran a la llarga llista de municipis amb més de 5.000 habitants on entrarà en vigor aquest toc de queda. Fins ara en quedaven exempts. Montblanc presenta una incidència acumulada a l'alça de 346 punts i Altafulla, de 192.

I entren en joc les diferents lectures de la proposta d'actualització de la normativa perquè limitarà la mobilitat d'una major part de la població i també dificultarà la celebració de festes il·legals entre Tarragona i Altafulla. Ara bé, podria incentivar-les entre Altafulla i Torredembarra. I és que, mentre Altafulla entra a la llista vermella, Torredembarra, frontera nord, desapareix d'aquesta amb una incidència acumulada inferior als 100 punts.

DDR Peça Toc queda Altafulla i Montblanc

Les noves restriccions van entrar en escena a meitats del juliol i des del consistori del Baix Gaià ja van alertar aleshores que permetre la lliure circulació al municipi les 24 hores podia convertir l'indret en un pol d'atracció de conductes incíviques. I des de llavors, no hem deixat de narrar puntualment botellots a espais com el del Vinyet i controls policials que pateixen per frenar l'arribada de joves que utilitzen l'actual normativa per allargar la nit.

Satisfacció altafullenca i prudència torrenca, apel·lant a la responsabilitat de la ciutadania i al reforç de la vigilància dels punts calents.

Tot i la inclusió d'algunes ciutats, la xifra de municipis inclosos passa dels 176 als 148 a l'espera que el TSJC accepti la proposta, que entraria en vigor aquest mateix divendres i que s'allargaria, com a mínim, una setmana més.