×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 356

Altafulla recomana no accedir a les zones forestals del municipi

Des d'aquest dimecres, Altafulla té activat en fase d'alerta el Pla de Protecció Civil Municipal, el DUPROCIM, davant de la inclusió del municipi en els que estan afectats pel nivell 3, el de màxim risc, del Pla ALFA contra incendis.

El consistori altafullenc recomana no accedir a zones especialment sensibles del municipi com els voltants de l'ermita de Sant Antoni i les zones forestals dels Munts i les properes a la urbanització Brises de Mar.

Des de Protecció Civil del municipi es col·locaran cartells en totes les vies d'accés a aquestes zones recordant l'alt risc d'incendi i recomanant no accedir a les mateixes. A més, no es permetrà l'aparcament als espais habilitats al voltant de l'Ermita de Sant Antoni, ja situats en zona forestal.

PROHIBIDES LES ACTIVITATS AL MEDI NATURAL

D'aquesta manera, Altafulla se situa dins de la llista de 279 municipis de 24 comarques catalanes afectats per aquest risc màxim d'incendi, 13 d'ells al Tarragonès i 3 més a l'Alt Camp. 

En tots aquests municipis el Govern ha cancel·lat les acampades i rutes del lleure juvenil, ha suspès les activitats esportives en el medi natural i també l'activitat agrícola amb maquinària, a excepció de la recollida de fruita, entre les deu del matí i les vuit del vespre fins al proper dilluns. Recorden que la situació és excepcional a causa de l'onada de calor que es preveu en els dies vinents

PROHIBICIONS D'ACCÉS A PARCS NATURALS

En aquest sentit, també s'han tancat els accessos a diversos Parcs Naturals i Espai protegits com el de la Serra de Montsant o l’Espai Natural Protegit del Montmell-Marmellar al Baix Penedès, entre altres.