Altafulla digitalitza documents de la dècada dels anys 30

Des de l'Arxiu Municipal d'Altafulla ens mostren els llibres d'actes del ple municipal i de la Comissió Permanent entre els anys 1928 i 1940. També l'expedient de les eleccions municipals del 1934. Són documents que han decidit digitalitzar. Es tracta d'una acció per la commemoració dels 90 anys de la proclamació de la Segona República.

Són documents que permeten conèixer més el període republicà en clau local i l'evolució del municipi des de diferents perspectives, política, social i econòmica. L'Arxiu Municipal també conserva actes més antigues des del 1814 i es pot veure l'evolució d'aquest tipus de documents.

foto arxiu municipal

Pel que fa a l'altre fons digitalitzat, l'expedient de les eleccions municipals, s'hi reflecteix una de les fites més importants, el sufragi universal en què per primera vegada a la història les dones tenien dret a vot.

Un dels objectius de l'Ajuntament és anar digitalitzant els arxius i que els investigadors puguin consultar tots els documents històrics. Tots els fons es troben a l'espai web de l'Arxiu Municipal del consistori.