El Servei d'Habitatge d'Altafulla resol una vuitantena de consultes en tres mesos

L'Ajuntament d'Altafulla presentava el Servei d'Habitatge al passat mes de maig. Una eina que ha servit des de llavors per resoldre una vuitantena de consultes relacionades amb la prestació d'ajuts, dubtes jurídics o problemes amb la hipoteca.

El naixement del servei va coincidir amb el període de peticions dels ajuts al lloguer que convoca la Generalitat, fet que va provocar una allau de consultes. Abans de la seva obertura els altafullencs i altafullenques havien d'anar a Tarragona per aquesta mena de tràmits.

Lloguer altafulla

PERFIL DELS DEMANDANTS

Ara que ja s'han tramitat totes les peticions d'ajuts, la gran majoria de consultes estan relacionades amb habitatges de protecció oficial i amb el programa de mediació de lloguer social i jove. El perfil de la persona que cerca l'ajuda del Servei d'Habitatge és el de dones amb fills a càrrec, sovint amb algun tipus de discapacitat.

Tot i això, també hi ha molts joves que veuen el servei com un bon recurs per intentar viure pel seu compte en un municipi amb un lloguer mitjà que voreja els 700 euros.

El consistori altafullenc té previst presentar el programa d'actuació municipal d'habitatge que s'ha dut a terme amb la URV durant l'últim any i que ha de ser un diagnòstic de la situació. També serà un full de ruta de cara a les accions que es puguin emprendre en el futur.