Altafulla desencalla la urbanització de La Cabana

L'Ajuntament d'Altafulla ha desencallat la urbanització de La Cabana. Això permetrà que els vehicles que vulguin arribar fins a Baix a Mar puguin fer-ho desviant-se pel nou vial Lluís Companys, descongestionant així el carrer Marqués de Tamarit. Està previst que pugui entrar en servei a finals d'any.

La posada en marxa de la urbanització de La Cabana estava aturada des de l'aprovació del POUM el 2004. Un pla urbanístic que declarava el Xalet de la Creu com a Edifici d'Interès Local, fet que condicionava els volums de les futures construccions a l'entorn.

poum

Ara el consistori s'ha compromès amb els promotors privats per canviar aquests volums constructius. El desbloqueig de La Cabana també afecta de rebot el projecte de la llar de gent gran que l'Ajuntament vol instal·lar a la zona.

Un dels altres moviments urbanístics que ha viscut Altafulla té a veure amb la zona dels Safranars. El ple s'ha reunit de forma extraordinària per aprovar una variació de la modificació del POUM validada a principis d'abril.

La correcció s'ha fet a instàncies del Departament de Cultura que demanava incloure en el text la protecció d'unes restes de murs de pedra seca trobades fa poc. Està previst que la Comissió d'Urbanisme de la Generalitat doni el vistiplau final al juliol.