Oasi turístic

No és la Setmana Santa del 2019 tot i que hi ha carrers de les 16 hectàrees del Camping Tamarit Beach Resort que recorden imatges d'altres èpoques. Tampoc és, afortunadament, la Setmana Santa del 2020, inexistent perquè seguíem confinats. L'ocupació del recinte frega el 100%, unes 2.000 persones amb predomini del client català. El turista estranger no existeix aquí a banda d'una família de ruta per Catalunya.

El turista espanyol, per la seva banda, pateix el tancament perimetral entre autonomies. Això ha provocat un canvi de tendència: sense bascos, aragonesos, madrilenys i navarresos, el català, que ja jugava un paper important els caps de setmana, salva el negoci. És curiosament la Setmana Santa que ha "començat" abans perquè molts dels visitants van avançar el seu desplaçament per por a possibles noves mesures de contenció de la mobilitat.

CAMPING 30 MARÇ

Expliquen que el comportament dels turistes és exquisit a l'hora de complir la normativa de seguretat sanitària i que molts dels interessats reserven gairebé d'un dia per l'altre amb moltes incògnites sobre l'anada i especialment la sortida del territori. Malgrat tot, l'oasi dels càmpings brilla enmig del desert de l'últim any. Més de la meitat dels clients són veterans d'altres campanyes i ha crescut la demanda de turistes d'hotel, on l'oferta enmig de la pandèmia és més limitada.

La tipologia de client canvia molt entre un càmping i un altre. A Altafulla, el turista espanyol és destacable mentre que a altres punts com Salou guanya l'alemany i l'holandès. La realitat pandèmica de cada territori manté les incògnites de cara al futur però la demanda d'allotjament de cara a la tardor als càmpings és superior a la de qualsevol any normal: el turisme espera ja la immunitat de grup.